Setter du ditt lys under en skjeppe?

med 2 kommentarer
En tenner heller ikke et lys og setter det under en skjeppe, men i staken; så skinner det for alle i huset.

(Matteus 5:15 Den norske bibeloversettelsen av 1930)

Hva betyr det?

Uttrykket å sette sitt lys under en skjeppe betyr at vi ikke skal skjule vårt lys, men at vi skal være oss selv, stå frem som den vi er med våre verdier og valg .

Gjør du det? Følger du ditt eget kompass, eller lar du andre bestemme hvem du skal være og hva du skal gjøre?

Du skal være tro mot deg selv

Vet du at det folk angrer aller mest når de ligger for døden er at de har satt sitt lys under en skjeppe. De sier at de skulle ønske at de hadde hatt mot til å leve et liv tro mot seg selv, ikke det livet andre forventet av dem.

Dette var konklusjonen australske Bronnie Ware kom frem til etter å ha jobbet i mange år med pasienter som lå for døden og som hun skrev om i sin bok: The Top Five Regrets of the Dying – A Life Transformed by the Dearly Departed.

Tør å skinne

Det å leve et liv tro mot seg selv og å la sitt lys skinne krever mot. Du må overvinne Janteloven og tørre å tro at du er noe. Har du tenkt på det?

Marianne Williamson sier det så dramatisk i sitt dikt Vår dypeste frykt:

Vår dypeste frykt er ikke at vi er utilstrekkelige. Vår dypeste frykt er at vi er sterkere enn vi våger å tro. Det er lyset vårt, og ikke mørket som skremmer oss mest.

Du tjener ikke verden ved å gjøre deg liten. Det er ikke noe positivt i at du gjør deg så ubetydelig at andre føler seg usikre rundt deg. Er det slik du er blitt oppdratt? Eller trenger du å tenke nytt her?

Tipset

Selv om du er 50, 60, 70 eller 80, så er det ikke for sent. La fortid være fortid. I dag kan du bestemme deg for hvem du vil være og hva du vil gjøre for å la ditt lys skinne for alle i huset!


Om du synes det er vanskelig å komme i gang på egenhånd?

2 Responses

 1. Marie Brakstad
  | Svar

  Takk for gode råd og nyttige refleksjoner. Jeg er så fornøyd med å ha funnet seniorcoachen!

  • Birgitta Vikström
   | Svar

   Takk Marie for hyggelig tilbakemelding. Det gleder meg å kunne være til nytte for andre.

Legg igjen en kommentar