Fortell at du fins

med Ingen kommentarer
Jeg bor i et borettslag med mange pensjonister. I fjor høst fikk jeg idéen at jeg kunne holde mitt foredrag «Setter du ditt lys under en skjeppe?» for disse pensjonistene. Jeg ville holde det helt gratis i borettslagets felles møtelokaler. Styret i borettslaget takket entusiastisk ja. For å fortelle om tilbudet satte jeg opp oppslag i 18 oppganger. Det føltes litt rart og ubekvemt å stå og henge opp oppslagene, mens kjente og ukjente naboer passerte. Noen hilste og stilte spørsmål om hva jeg holdt på med, mens andre hastet bare forbi. I noen oppganger ble plakatene tatt ned etterpå. Det kom fire fra borettslaget og syv venner på foredraget.

Alle mennesker vil bli sett og hørt. Pensjonister også! Hva med deg? Med hånden på hjertet ønsker ikke du også å få vise hvem du er og hva du kan og at noen bryr seg eller til og med trenger deg?

Ikke vent på å bli oppdaget

Det er ikke noen talentspeidere som går rundt og leter etter pensjonister som kan bidra med noe spesielt i samfunnet. Du må selv være bevisst dine talenter og hva du vil bruke dem til og så fortelle til de som vil høre. Det er sikkert uvant og det er OK. Her handler det om å markedsføre seg selv og å tørre og risikere å bli avvist. Akkurat som når du er ny i et arbeidsmarked. Det er faktisk det du er nå. Du er ny i pensjonistenes marked.

Om du vil noe mer – fortell at du fins

Tenk deg at du nå skal begynne din tredje karriere, eller fjerde, eller femte. Det kan jo være skummelt om du har hatt en fast jobb hele livet, og kanskje ikke en gang har trengt å søke jobb. Skal du nå plutselig ut å markedsføre deg selv.

Skal du tro at du er noe? Janteloven slår inn. De er lettere å stille opp som barnevakt for barnebarna fordi dine barn vet i alle fall at du fins. Det er OK. Det er en viktig jobb å stille opp for sine barnebarn, men du vil kanskje noe mer. Om du fortsatt ønsker å spille en rolle i samfunnet og bety noe for noen mer enn familie og venner så må du fortelle at du fins.

I dagens digitale samfunn fins det mange muligheter, både å finne aktiviteter som du vil engasjere deg i og å tilby dine tjenester. Du kan for eksempel sjekke Frivillig.no, Twominutes.no, eller finne interessegrupper på Facebook som du vil bidra i.


Om du synes det er vanskelig å komme i gang på egenhånd?

Legg igjen en kommentar