Hverdagslykke

med Ingen kommentarer
Om sommeren bor jeg to måneder på en hytte på Beitostølen. Bare jeg ser utsikten fra kjøkkenvinduet blir jeg lykkelig. Å komme opp på myra og se myrullen med fjelltoppene i syningom gir meg en følelse av ærefrykt. Det er så vakkert! Jeg legger meg lykkelig og våkner lykkelig hver dag her på Beitostølen.

Det kan jo høres alt for overdrevent ut. Men det er noe med den vakre og storslagne naturen som gir meg lykke og ro i sjelen.

Myrull og tinder
Myrull og tinder

For meg er det gode liv et liv med mening, mestring og glede. Den mening som vi skaper i livet har jeg skrevet om i tidligere innlegg. Nå handler det mer om glede i hverdagen, gjøre ting som gir glede for stunden. Mestring i hverdagens gjøremål og adspredelser gir glede og det at jeg tillater meg selv dette, er viktig. Vi trenger ikke å være så dønn seriøse.

Dette er hverdagslykke for meg!

Å høre på P2 på radioen gir både glede og innsikt, f.eks. EKKO, Sommer i P2, Abels Tårn og Verdibørsen. Det fine er at dette kan jeg gjøre samtidig som jeg rydder eller lager mat. Siden alt fins på podcast nå for tiden kan jeg selv velge når jeg vil høre på hva.

Å løse en sudoku gir en følelse av mestring. Det belønner eller trøster jeg meg selv med etter en arbeidsøkt med noe som jeg må streve med for å få til, f.eks. å skrive et blogginnlegg.

Fjellturer og å bestige tinder, gir både ærefrykt og mestring.

Plukke sopp. Den fantastiske følelsen når jeg finner gule kantareller, det er som å finne gull. Traktkantareller er heller ikke å forakte, men for det meste finner jeg «vanlige» typer sopp som, skrubber, kremler og rimsopp.

Å lage og spise god mat, gjerne med et glass god vin.

Spille spill som Scrabble og Fantasi – her gjelder det å tegne og mime ord som andre skal gjette – fantastisk å gjøre sammen med andre.

Alle disse aktivitetene, unntatt å spille spill, har jeg stor glede av å gjøre alene. Men venner og familie setter en ekstra spiss på gode middager og på fjellturer og tindebestigninger.

Hva gir deg hverdagslykke?

Ta en pause og tenk gjennom hva som gir deg den gode følelsen:

  • Hva får deg til å le?
  • Hva er gratis som du kunne betalt for å gjøre?
  • Hva får i gang din kreativitet?
  • Hva liker du å snakke om?

Om du trenger en samtalepartner eller synes det er vanskelig å komme i gang på egenhånd?

Legg igjen en kommentar